Magic Moments

Gisteren heb ik een fotoshoot gemaakt met een andere manier van fotograferen. Ik volg op dit moment een internet-opleiding bij het Beloved Collective. Dit is dus een on line opleiding en wordt door medefotografen  over de hele wereld gevolgd. Een internationaal klasje dus. Deze fotoshoot heb ik dan ook volgens dit principe gemaakt. Voor mij was het de eerste keer en een bijzondere, maar vooral ook leuke ervaring. En zeker iets dat me aangegrepen heeft en ik nog veel vaker wil gaan doen! De komende  tijd komen er nog meer reportages voorbij. Ook kan je bij mij een dergelijke fotoshoot voor  jezelf reserveren. Deze stijl van fotograferen kan worden toegepast op jezelf als individu, een stel of op een gezin.

OI0A9072OI0A9104OI0A9197OI0A9174-bewerkt

Bij een “Moment Design” (ook bekend als “Beloved” en opgericht door Jesh de Rox) fotosessie is het poseren niet meer van het grootste belang. Veel mensen houden er immers niet van om op de foto te gaan en weten vaak niet hoe ze zichzelf een houding moeten geven. Herkenbaar? Maar bij deze manier van fotograferen zijn zelfs minimale aanwijzigen van mijn kant vaak niet meer nodig! Het gaat als het waren van zelf. Interessant?

Moment Design is een totaal andere benadering van een fotoshoot. Hiermee fotografeer ik de mensen zo natuurlijk mogelijk, in contact met elkaar. Als fotograaf creëer ik de juiste sfeer en omstandigheden en verder gaat het ‘vanzelf’. De mensen die ik op dat moment fotografeer (“jullie” genoemd in de rest van het stuk), richten de aandacht op het moment en op elkaar en het hierdoor ontstaan er prachtige en natuurlijke momenten. Doordat er echte emoties ontstaan, wordt jullie onderlinge band duidelijk voelbaar. Via het fotograferen maak ik deze ook nog eens zichtbaar, bijna tastbaar. Zo puur en zo zuiver mogelijk.

Door middel van het stellen van vragen of het geven van kleine opdrachtjes komen de pure gedachten, emoties en gevoelens tevoorschijn.  Af en toe nodig ik jullie dus uit om terug te gaan naar een herinnering uit het verleden, een bijzonder moment. Maar ook dromen voor de toekomst komen aan bod. Maar laten we niet vergeten dat het hebben van plezier een ander essentieel onderdeel is van deze manier van fotograferen. Vrolijke momenten, maar dus ook intense gevoelens van liefde en ontroering komen in dit uur tot anderhalf uur aan ons voorbij.

We creëren dus samen mooie beelden, maar vooral hele speciale momenten. De gevoelens, herinneringen en emoties die tijdens een fotoreportage naar boven komen, geven de foto’s nét dat beetje extra. Waarschijnlijk zul je deze foto’s met hele andere ogen gaan bekijken. Je gedachten gaan direct terug naar je gevoel tijdens het fotograferen. Je zíet de foto’s niet alleen, je voelt ze. Keer op keer. En je hebt er weer een mooie nieuwe herinnering bijgekregen.

OI0A9165 OI0A9191 OI0A9315-2OI0A9257

Laat een reactie achter